Čorba od karfiola

Biljna apoteka za sve bolesti!

Za ovaj recept potrebno vam je

  • 1 glavica karfiola
  • 1 glavica luka
  • 2 štapke celera
  • šargarepe
  • 100 g slanine
  • 2 lista lovora
  • 2 l povrtnog temljca
  • 150 ml pavlake, tekućeg
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
  • peršun
  • 50 ml ulja

Iseckati svo povrće na sitnije komadiće. U većoj šerpi napre propržiti pančetu ili slaninu, pa je izvaditi van i ostaviti na stranu. U istu šerpu dodati 2 kašike ulja i iseckano povrće te pržiti da malo postakli i pusti miris, što znači da se može dodati povrtni temeljac. Dodati lovorov list i poklopiti i pustiti da zakuva. Kada je počelo kuvati, smanjiti temperaturu i kuvati na laganoj vatri još 30-ak minuta, dok povrće omekša! Na kraju dodati pavlaku i začiniti po ukusu. Servirati posuto isprženom slaninicom i malo iseckanog peršuna.

Podeli ovo:

Biljna apoteka za sve bolesti!

Pokrenite komentarisanje

Ostavite odgovor

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.


*