Evo za šta je sve koristan vazelin

Vazelin  je jedan od proizvoda koji se često potcenjuje, iako ovaj jeftin i jednostavan gel može mnogo toga da učini za svakoga od nas.

On je osnova mnogih skupih krema, međutim, vazelin možete koristiti i za sledeće stvari

-Savršene obrve

Ukoliko imate neustrašive  obrve, odnosno dlake koje se stalno pomeraju, namažite veoma tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti poslušne.

– Ispucale usne

Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao labelo. Vaše usne će biti negovane, hidrirane i senzualne.

 

– Prelepe duge trepavice

Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i negovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste naneli tanak sloj vazelina.

 

-Mekana stopala

Vazelin je odličan za negu vaših stopala.Savet je da kada ga namažete obujete i čarape kako bi se što duže održao na koži.

– Za skidanje šminke

Ukoliko imate osetljivu kožu i reagujete na preparate za skidanje šminke, vazelin je pravo rešenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju već je i odličan za uklanjanje  šminke  koja se ne skida tako lako.

-Posle depilacije

Koža vam je crvena i iritirana posle depilacije, namažite iritiran deo vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će veoma brzo nestati.

-Ispucali krajevi

Ako vam je kosa spremna za šišanje a vi je puštate i ne želite da menjate dužinu, vazelin je rešenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve.

– Fleke od šminke

Slučajno ste uspeli da umažete odeću karminom. Nanestite malo vazelina na fleku i protrljajte, fleka će odmah nestati.

– Fleke od farbe za kosu

Ofarbale ste se, ali ste i obojile pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na uflekana mesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.

– Stavljanje minjđuša

Ako vas ponekad boli stavljanje i skidanje minjđuša, namažite rupice s malo vazelina i bol će nestati.

 

-Protiv modrica

Ako imate modrice, namažite vazelin. Tretirajte modrice par dana i one će zauvek nestati.

 

Podeli ovo:

Pokrenite komentarisanje

Ostavite odgovor

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.


*