Krompir sa pečurkama

Za ovaj recept potrebno vam je

  • 1.200 kg krompira
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 400 g šampinjona
  • 1 koren veći šargarepe
  • 500 ml povrtne supe
  • po ukusu seckani peršun
  • po ukusu so
  • po ukusu mleveni kim
  • malo ulja

Krompir oljuštimo operemo nasečemo na deblje kolutove i stavimo da se bare dopola. Za to vreme u tiganj propržimo sitno seckani crni luk dodamo na listiće seckane šampinjone i kolutove šargarepe, nalijemo sa supom i ostavimo da provri dodamo seckani peršun.

Procedimo do pola skuvani krompir i pomešamo sa šamlinjonima sipamo u pouljeniu vatrostslnu činiju i pospemo sa mlevenim kimom.
Pečemo na 180 C oko 40 minuta, dok uvati koricu i lepo porumeni.
Podeli ovo:

Pokrenite komentarisanje

Ostavite odgovor

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.


*