Sečuanska piletina

Za ovo jelo potrebno vam je:

-500 g belog mes

-4 kašike soja sosa

-250 g šampinjona

-2 paradajza

-3 mlada luka

-čen belog luka

-4 kašike ulja

-kafena kašičica gustina

-so

 

Meso oprati, osušiti u krpi i iseckati na kockice. Pomešati sa soja sosom i marinirati 60 minuta.

Pečurke iseći na režnjeve, a paradajz na kockice, luk na kolutiće, a beli luk izrendati.

Meso propržiti, zatim dodati pečurke i crni i beli luk.

To sve propržiti i dodati paradajz i soja sos, pa pržiti još 5 minuta.

Rastvoriti gustin, dodati ostalim sastojcima, pa sve kuvati.

Posoliti.

Služiti uz kuvan pirinač.

Podeli ovo:

Pokrenite komentarisanje

Ostavite odgovor

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.


*