Šnicle u bešamel sosu

Biljna apoteka za sve bolesti!

Za ovaj recept potrebno vam je:

  • 1 kg svinjskih šnicli
  • 3 čena belog luka
  • 3 šargarepe
  • 100 g brašna
  • 1 vezica peršuna
  • 1 supena kašika mešavina začina
  • 1 kašičica soli

Za bešamel sos potrebno vam je:

  • 30 g butera
  • 30 g brašna
  • 2 čaše mleka
  • mleveni biber
  • so

Napraviti bešamel sos

U manjoj šerpi na šporetu zagrejati buter, dodati brašno i malo ga propržiti, ali ga ostaviti bele boje.

Polako sipati mlako mleko, neprestano mešajući žicom da se masa sjedini. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Kuvati još malo da se zgusne, a zatim skinuti sa vatre i ohladiti.

Služiti uz razna mesa i povrće.

 

Šnicle dobro istući tučkom pa začiniti solju i začinom. Umakati šnicle u brašno sa obe strane i kratko ih pržiti na zagrejanom ulju. Ređati u vatrostalnu činiju red šnicli red povrća – seckanog belog luka, sitno seckanog peršuna i šargarepe isečene na kolutove. U ulju na kojem su se pržile šnicle staviti 2 kašike brašna, promešati dodati malo vode i skloniti sa vatre. Preliti šnicle dobijenim bešamel sosom. Peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 C.

Podeli ovo:

Biljna apoteka za sve bolesti!

Pokrenite komentarisanje

Ostavite odgovor

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.


*